Віктор Ляшко: в Україну без самоізоляції/обсервації будуть впускати людей з країн, де кількість активних випадків COVID-19 менша, ніж 40 на 100 тис населення

З 15 червня запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис населення. 

«З «червоної зони» (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення), люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З «зеленої зони» (де показник менший, ніж 40) – матимуть змогу не проходити самоізоляцію», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.  

Для прийняття рішення про самоізоляцію/обсервацію осіб буде розглядатися країна звідки прибуває людина та країна, громадянином якої вона є. 
В той же час, якщо людина є громадянином країни «червоної зони», але має підтверджувальні документи, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні «зеленої зони», буде розглядатися тільки країна відправлення.
Обов’язковою умовою для іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання COVID-19.

Інформація щодо кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис населення станом на 14 червня 2020 року:  https://bit.ly/2YyT6pH

via

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *