Дайджест туристичних новин за 09.03.2021

Туреччина вимагатиме наявності негативного ПЛР-тесту для в’їзду до 15 квітня.

Сейшели 4 березня анонсували відкриття кордонів для туристів з 25 березня. Для перетину кордону необхідно мати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години. Ніяких додаткових карантинних обмежень на туристів не накладатиметься.

Кіпр з 1 березня відніс Україну до «сірої» зони (в’їзд заборонено без попереднього узгодження). Категорії переглядаються щотижня.

Туніс пом’якшує умови в’їзду з березня. Необхідний ПЛР-тест (72 год) плюс швидкий тест по прибуттю та 48-годинний самокарантин до отримання результатів. Також треба заповнити онлайн-форму та встановити додаток для відстежування контактів.

В аеропорті Дубаю запрацював біометричний прикордонний контроль. Завдяки біометричній системі на базі штучного інтелекту, встановлених на 122 «розмних виходах» (Smart gates) в зонах прибуття та вильоту пасажирів, міграційний контроль займає всього 5-9 секунд.

ЄС працює над запровадження паспортів вакцинації. Називаються строки впровадження у 2-4 місяці.

Також, з 1 березня запроваджено безвізовий режим з Гренадою та заморськими територіями Нідерландів (Аруба та Кюрасао, карибські острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба).

Все буде туризм!