Дайджест туристичних новин за 05.04.21

Сьогодні Київ пішов на черговий локдаун, а тому саме час поділитися гарними туристичними новинами.

Кіпр відкрився для українських туристів, як і планувалося, з 1 квітня. Для перетину кордону необхідно мати негативний ПЛР-тест (72 год) та заповнити анкету на сайті (за 24 год. До вильоту). Наразі ми в «червоній» зоні, тому ще один тест вимагатиметься по прибуттю в країну. Розподіл країн на зони переглядається щотижня.

Хорватія також оновила правила перетину кордону з 1 квітня, допускається виконання однієї з таких вимог:

– сертифікат про вакцинацію, курс якої завершено не менш як за  14 днів до в’їзду

– негативний ПЛР-тест (48 год)

– антиген-тест (48 год).  Якщо туристи перебуватимуть в країні понад 10 днів, тест треба буде повторити на 10 день.

– сертифікат про одужання від ковіду при позитивному ПЛР чи антиген-тесту. Такий сертифікат буде дійсним не раніше 11 дня з моменту отримання позитивного тесту і не пізніше 180 дня.

Також, при перетині кордону необхідно мати при собі ваучер на проживання та бажано попередньо зареєструватися на порталі entercroatia.mup.hr
Детальніше тут.

Ісландія відкриває кордони для всіх вакцинованих туристів, незалежно від країни походження з 6 квітня. Також допускається перетин кордону із сертифікатом про попереднє інфікування ковідом, але до нього є ряд вимог, а рішення про його дійсність буде прийматись безпосередньо на кордоні.

Греція планує відкриття кордонів з 14 травня. Міністр туризму Харіс Теохаріс повідомив, що допуск буде можливий не лише для вакцинованих туристів.

Болгарія відкриває двері з 1 травня, заявив прем’єр міністр Бойко Борисов.

Таїланд повідомив про план відкриття. Карантин для вакцинованих туристів планують скасувати з 1 липня, але лише на Пхукеті.

Все буде туризм!